Giuliano Đanić rođen je u Splitu, 14.svibnja 1973.g.

Glazbom se počinje baviti još 1986.godine. Dvije godine poslije osniva svoju prvu grupu - "Kleopatra". Izvođačku karijeru nastavlja u splitskom sastavu "Apokalipsa" s kojom izdaje i prvi nosač zvuka pod nazivom "Ljubav za ljubav, bol za bol". Na tom albumu u nekoliko skladbi pojavljuje se i kao tekstopisac. Od 1991.g. član je grupe "Feeling" koja dvije godine kasnije snima i nosač zvuka.

Ubrzo započinje i Giulianova dugogodišnja, uspješna suradnja s producentom Tomislavom Mrduljašem. U slijedećih deset godinja stvaraju se tri Giulianova studijska albuma, nekoliko kompilacija i serija hitova kao što su "Tama", "Dobro mi došla ljubavi", "Srna i vuk", "Gori more"... i mnogi drugi. Za duet s Marijanom Banom, "Jugo", godine 1999. dobiva diskografsku nagradu "Porin" u kategorijama Pjesma i Hit godine.

Iste godine održava samostalni koncert u dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu, u pratnji simfonijskog orkestra HRT-a, pod ravnateljskom palicom gospodina Nikice Kalogjere. Nakon koncerta na tržište izlazi i "live" album "Giuliano u Lisinskom".

Te 1999. u Hrvatskoj se postavlja rock opera "JESUS CHRIST SUPERSTAR", glazbeno-scenski spektakl jednog od najuspješnijih kazališnih skladatelja današnjice Andrewa Lloyda Webbera i tekstopisca Tima Ricea u produkciji Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, gdje se Giuliano pojavljuje u naslovnoj ulozi.

Na Giulianovom popisu snimljenih djela nalazi se i filmska glazba - skladbe za film "Bogorodica".

Izdavačka kuća Croatia Records 2001. izdaje kompilaciju Giulianovih najvećih hitova - "Best of…"

Sredinom 2003. završava i svoj četvrti samostalni studijski album "Ugasi žeđ".

U proljeće 2007. završava novi album "Moje 80e". Album sadrži 15ak domaćih obrada, uglavnom iz 80ih. Prvi singl s albuma, duet s našim proslavljenim glumcem Goranom Višnjićem "S tvojih usana" Crvene jabuke, vrtio se na domaćim radio postajama od jeseni 2006.

Nakon petogodišnje stanke, u ljeto 2012. Giuliano objavljuje svoj sljedeći album pod nazivom "Sada imam sve". Singlove s ovog albuma Giuliano je već prestavio svojoj publici na festivalima od 2008. godine na dalje.